I dag er det KRABATs fødselsdag, hurra, hurra, hurra!

Krabaten fylder 1 år! Og sikke et år. Vildbassen er vokset fra flygtige idéer og måske kunne vi … til noget konkret, levende og vildtvoksende. Vi løber stærkt for at følge med tumlingen, der nu virkelig er klar til at vakle ud i verden på stadigt mere sikre ben.

Det har ikke været uden udfordringer. Vi har lært og lyttet og fejlet og rejst os igen. 

Vi har haft gode venner, der har hjulpet os på vej. Krabaten sender et stort kram til Emil Blichfeldt der gav os ideen til Krabat og hjalp os så uselvisk igen og igen.

Vi har mødt glæde og smil, når vi har inviteret folk til at være med til at forme Krabaten. Vi er faktisk helt vilde med dem. Forfatterne, heraf mange debutanter, redaktørerne, illustratorerne, reklametegnerne og grafikerne. Alle dem, der siger ja og giver os det privilegie, det vitterligt er at arbejde sammen med dem.

Vi har også sagt et vemodigt farvel til en af Krabatens skabere, Hanne Rump, der ville have mere tid til at skrive og allerede er igang med flere spændende projekter.

Og hvad så nu? Krabaten er som sagt på vej ud i den store verden. Forlaget har allerede udgivet 7 bøger, der alle er blevet taget vældig godt imod. I år kommer der mange flere – hvis altså pandemien tillader det. Faktisk er vi allerede begyndt at planlægge udgivelser for 2022. 

Vi lover hinanden og alle dem, der skal med på rejsen, at vi vil gøre os umage. Vi lover, at vi vil arbejde utrætteligt for den litteratur, vi mener bør findes. 

Kærlig hilsen

Tanja og Helle