Velkommen til KRABATs Folklore Novellekonkurrence

Novellekonkurrence om den danske folketro. Gårdfolk, lygtemænd, lindorme og ellefolk er bare nogle af de væsner, der findes i den danske folketro. Mytiske skabninger, der går igen i fortælling efter fortælling. De kan få dig til at gyse, til at håbe og til at tro.


Nu indbyder vi forfattere til at deltage i en novellekonkurrence, hvor historierne skal tage udgangspunkt i den danske og nordiske folketro. Om du skriver gys, kærlighed eller en anden genre, er helt op til dig. Det vigtigste er blot, at du bruger et eller flere elementer fra folketroen og at det er det, der bliver det gennemgående tema i din novelle. Hvordan du vinkler det, er helt op til dig.


Omfang: 4.000 – 8.000 ord

Målgruppen: Unge i aldersgruppen 13+

Deadline: 15. marts 2021

Send dit manuskript til: krabatkonkurrence@gmail.com


De bedste noveller udgives som papir og e-bog i en antologi på forlaget KRABAT.


Vi forbeholder os retten til ikke at udgive novellesamlingen, hvis vi ikke finder nok manuskripter der lever op til vores krav.


Vi råder forfattere til at orientere sig grundigt i emnet, da vi ud over et velskrevet manuskript vægter folkloren højt.

Særligt for denne antologi:

  • Den indsendte novelle må ikke tidligere have været udgivet.
  • Forlaget beholder rettighederne til de noveller der antages i to år efter bogens udgivelse.
  • Der udgives både i papirbog og på e-bog.
  • Hver forfatter får fem frieksemplarer og mulighed for at købe flere med rabat.
  • Der udbetales royalties på 15% på papirbogsalg og 30% på e-bogsalg. Den samlede royalty fordeles ligeligt mellem de bidragende forfattere.