Bag om Ellebætserien

Skrevet af Kat Lassen og Anita Sølver

Serien er skabt af Kat Lassen og Anita Sølver.

Kat er ordsmeden.

Kats evne til at fange de daglige hverdagsskærmydsler med et glimt i øjet blandet med en spændende eventyrlig fortælling, gør Ellebæt-bøgerne levende og sjove at læse. 

Anita er kunstneren bag illustrationerne.

Anita er kendt for sin evne til at manifestere det eventyrlige med sin smukke og dog stilrene, realistiske streg, som gør bøgerne helt fantastiske.

Et venskab har skabt Ellebæt.

Det startede med et par forsider, og siden ud fra en fælles passion for børnebøger, der er hjertelige, humoristiske og farverige.

Kat og Anitas veje krydsede sig første gang i 2015, hvor Kat henvendte sig til Anita med en forespørgsel, om hun kunne hyre Anita til at illustrere 2 forsider til Kats fantasyromaner, Livets Port del 1 + 2. 

Kat havde set Anitas bidrag til de tidligere meget populære samlerkort ’Bella Sara’. Og da hendes ’Livets Port’ havde en enhjørning som gennemgående karakter, fandt hun Anitas evner til at illustrere smukke heste velegnet til opgaven. Anita takkede heldigvis ja til opgaven og leverede efterfølgende to fantastiske forsider. Hvad ingen af dem vidste på det tidspunkt var, at dette blev starten på et hjerteligt venskab, som i 2020 gjorde, at de valgte at skabe en bogserie sammen, Ellebæt. 

Både Kat og Anita’s familier mærker til deres venskab, især når de to er på telefonen sammen, for så er de ikke til at komme i kontakt med i de næste mange timer. Der er nemlig både Ellebæt, sidehistorier, rejser, store drømme om udlandet, forfatter og illustratorverden, samt bare mange gode grin, som lige skal have plads. 

Ellebæt-serien er skabt ud fra et venskab, Kats kæmpestore erfaring med målgruppen og krøllede eventyrhjerne, samt efterfølgende fuldendt af én af Danmarks bedste illustratorer, Anita Sølver. 

Makkerparrets plan er indtil videre, at der kommer en ny Ellebæt hvert år.

Ellebæt-bøgerne er alle bøger på imellem 100 – 150 sider med illustrationer cirka pr. fjerde side. Bøgerne er desuden inddelt i korte kapitler.

Bøgerne egner sig til højtlæsning fra 5 + og som selvlæs fra 8+. 

Køb bøgerne her