Det startede med et vandtårn

Skrevet af forfatter Vibeke Lassen

Historien om Luca og Mika kom til mig, da min familie og jeg netop var flyttet til Middelfart overfor et gammelt vandtårn. En sommerdag, da jeg sad og bøvlede med et længere manuskript, kiggede jeg over på vandtårnet. Det stod dér rank og stolt, med sin turkisgrønne, meget hemmelige og altid lukkede dør, og pludselig satte det tanker i gang. 

For hvordan ser sådan ét egentlig ud indeni? Kan der overhovedet bo nogen derinde? Hvem? Jeg fik lyst til at skrive en lille historie om det, og da jeg først gik i gang, gik det stærkt. Hurtigt kunne jeg mærke at selvom det var en kort historie, så havde den meget på hjerte. Identitet, venskaber og at man skal have lov til at være den, man er. Jeg vidste med det samme, at Luca skulle føle sig anderledes, og at det ikke var vigtigt, om Mika var en dreng eller en pige. Identitet er altid et spændende tema, som jeg berører i mine bøger, men denne gang var det specielt for mig, da bogen er henvendt til de yngste læsere. 

Det kan være svært at føle sig anderledes og endnu sværere at finde andre, der har det ligesom én selv. Men de findes, og det er dem, jeg skriver for.

Læs mere om bogen og køb den her