Forfatterfokus

Q & A med Nanna Kühle

Nanna har skrevet Det forbandede stadion. Lær hende bedre at kende:

Q: Hvad laver du, når du ikke lige skriver bøger?

A: Jeg er fuldtidsforfatter og skriver også noveller til ugeblade.  

I min fritid er jeg bl.a. lektiehjælper og har mange cafeaftaler med mine veninder. Jeg har tre teenagere og en kæreste, som jeg også bruger meget tid sammen med. 

Derudover elsker jeg lange vandreture, meditation (qigong) og at male.      

Q: Hvad var det første du skrev?

A: Som barn skrev jeg mange små historier i mit stilehæfte. Som ung skrev jeg i flere år på en dannelsesroman om en ung violinist med roma-baggrund, der drager ud i verden for at genforene sig med sin familie. Den blev dog aldrig udgivet, men jeg drømmer stadig om at tage fat på den engang. Min første udgivelse er trilogien ’Yousefs kampe’ om en ung syrisk flygtning, der prøver at skabe et nyt liv i Danmark. Den udkom i 2018.  

Q: Havde du en yndlingsbog som barn?

A: Brødrene Løvehjerte og Enid Blytons ’De fem’

Q: Hvad er den sidste bog, du har læst?

A: Eckhart Tolle ”Nuets kraft”

Q: Hvordan er din skriveproces?

A: Jeg skal helst i gang om morgenen og har ca. tre virkelig gode skrivetimer. Jeg er altid i gang med flere historier, så hvis jeg går i stå i den ene, hopper jeg over til den anden. Jeg ved aldrig, hvordan forløbet af en historie bliver. Det fungerer bedst for mig, hvis jeg er så åben som mulig. Jeg mediterer også dagligt, hvilket giver mere fokus og inspiration til min skrivning.    

Q: Har du et godt råd til dem, der drømmer om at skrive en bog?

A: Giv aldrig op, men vær forberedt på mange afslag og på at skulle kassere meget. Sørg for at have styr på håndværket. Og en masse selvdisciplin. Og drop alle undskyldningerne for ikke at komme i gang med at skrive. Bare kast dig ud i det.     

Q: Er du god til at holde på en hemmelighed?

A: Hvis jeg virkelig ikke må fortælle det videre, gør jeg det ikke. Men det kan være svært. Især hvis det er en virkelig god historie.  

Q: Arbejder du på noget nyt? 

A: Jeg arbejder på flere forskellige historier bl.a. efterfølgeren til ’Det forbandende stadion.’ Derudover er der to nye YA-romaner på vej. Den ene er en kærlighedshistorie og den anden handler om mobning og venskab. De udkommer på forlaget Elysion i løbet af 2022.   

Q: Hvad handler din nye bog om?

A: Den handler om drengene Thor og Alfred, der finder ud af deres favoritholds hjemmebanestadion er forbandet bl.a ved hjælp af slanger, og at holdet derfor altid taber deres kampe. Drengene starter en hæsblæsende jagt på at finde ud af, hvem der står bag. Og hvorfor.  

Q: Hvor lang tid tog det at skrive den?

Det er svært at sætte tid på, da jeg gik til og fra den. Men et par måneder vil jeg tro. 

Fakta om Nanna

Født: 1972/Skive

Bor: Åbyhøj (Aarhus)

Første udgivelse: Yousefs Kampe 2018

Læs mere om: ’Det forbandede stadion’ på forlaget Krabat 2021.