Forfatterfokus Bjarne Nordberg Pedersen

Q&A med forfatter Bjarne Nordberg Pedersen

Q: Hvad laver du, når du ikke lige skriver bøger?

Uha, jeg har sindssygt mange hobbyer. Nogle gange bliver jeg nødt til at sætte dem i skema for at få tid til det hele, men det er svært at vælge når jeg kan lide dem alle. 

Jeg ser mange film og serier og stort set alle genrer. Jeg spiller meget computerspil med størst interesse for RTS, RPG og MMORPG. Jeg læser mange bøger og tegneserier, som også udnyttes til min podcast ”Portalen” hvor jeg anmelder det bedste på biblioteket. 

Derudover elsker jeg brætspil og arbejder både med design og historiefortællingen i dem. Jeg maler også de figurer der er lidt for grå og bruger dem til figurkrigsspil. 

Derudover bruger jeg vinterhalvåret på at se amerikansk fodbold og spiller rollespil hver uge.

Jeg interesserer mig også for musik og tager til koncerter og festivaler.   

Q: Hvad var det første du skrev?

Den første bog jeg skrev, var en omskrivning af en stil jeg skrev i 4. klasse. Jeg var noget af en irriterende elev der skrev danske stile på hundrede sider og fik gode karakterer for historien men knap så gode, for min sjuskede håndskrift. 

Historien var en splatterkomedie om en dreng der forsøgte at genoplive sin hun med ond magi. Der fandtes ikke så meget splatter i bogform i 2014, så det var den jeg ville starte med. 

Q: Havde du en yndlingsbog som barn?

Jeg var stor fan af alt hvad Dennis Jürgensen skrev, men det var nok Dragonlance serien som jeg læste flest gange og holdt mest af. Især på grund af karakteren Tasselhoff. 

Det var eventyr med det gode mod det onde. Der var både hovedpersoner man hadede og nogle som var rigtigt sjove. Det klædte også historien at der var en smule kærlighed med. 

Q: Hvad er den sidste bog, du har læst?

Jeg er i gang med flere bøger på en gang, men den sidste jeg blev færdig med, som ikke skulle bruges til anmeldelse, var Slimsvin af Rene Toft. Jeg læste den op for en 3. klasse gennem mit arbejde. Hvilket betyder at de kalder deres klasselærer for Niller og bander helt vildt. Men der er højt humør fra alle.   

Q: Hvordan er din skriveproces?

Jeg har faktisk flere måder at skrive på. Jeg har en idebank på flere hundrede bøger og vælger den proces jeg synes giver mest mening. 

I ”Evighedens Terninger” ved jeg hvilken setting næste bog skal foregå i, og jeg ved hvor meget af hovedplottet der skal afsløres, men derudover tager jeg historien som den udvikler sig, med erfaring fra mange års rollespil med børn og unge. Jeg ser hvor historien tager mig hen.  

I ”Dawnstar sagaen” ved jeg præcist hvad der skal ske i alle bøgerne og skal bare sortere i, hvad der er interessant at høre om og hvad der godt kan undværes. Så her er alt planlagt på forhånd.  

Q: Har du et godt råd til dem, der drømmer om at skrive en bog?

Skriv, skriv og skriv endnu mere. Jo mere du skriver, jo bedre bliver du til at formulere dig. Man kan lære en del, ved at læse bøger i den genre man gerne vil skrive, men intet giver bedre end at skrive en masse. Uanset om det kan bruges til noget eller ej. 

Lad dig ikke blive slået ud af at få et afslag fra et eller flere forlag. Hvis du selv tror på dine historier, så skal du nok få et ja, en dag. Selv de helt store forfattere har fået mange afslag. 

Q: Er du god til at holde på en hemmelighed?

Ja, jeg er ret skrap til at holde noget hemmeligt. Men hvis det er en hemmelighed der giver mening at lukke ud, så gør jeg det også. Jeg vil ikke skade nogen, fordi jeg holder noget hemmeligt. 

Q: Arbejder du på noget nyt? 

Jeg er lige gået i gang med ”Evighedens Terninger” 5, men den er stadig i planlægningsfasen. Som noget helt nyt, arbejder jeg på en virkelig stor labyrintbog, med et nyt koncept. Den bliver gigantisk med 1300 valg, så jeg håber at den vil blive taget godt imod. 

Q: Hvad handler din nye bog om?

I ”Sørens til superhelte” er fire børn rejst ind i et rollespil med utrolige superhelte for at redde den Gamemaster der har fanget sig selv. Desværre går det galt med at skabe deres egne personer og de ender med at spille fire ukendte superhelte med mystiske kræfter. For når man ruller med en af evighedens terninger, så bliver man fanget fysisk i spillet, indtil man gennemfører det. Det betyder at de fire børn skal besejre fire superskurke, uden at kende deres kræfter og i dette her spil skal man også redde uskyldige og må ikke slå sine modstandere ihjel. Skurkene er ligeglade med de regler og det gør spillet ret svært at gennemføre.  

Q: Hvor lang tid tog det at skrive den?

Det tog samlet firetyve timer at skrive det oprindelige manuskript, men jeg brugte lige et par uger derefter på at få kapitlerne til at hænge bedre sammen. 

Fakta om Bjarne Nordberg Pedersen

Født: 1977/Holbæk

Bor: Holbæk

Første udgivelse: Graveyard Herd 1 – Lich

Aktuel med: ”Evighedens Terninger – 3 Tosset med tentakler” og ”Evighedens Terninger 4 – Sørens til superhelte.”

Læs mere om bøgerne og køb her