Gys og spænding

Skrevet af Lone Halkjær

Jeg elsker et godt gys og har skrevet flere letlæsningsbøger indenfor genren. Her i Døden under overfladen har jeg fået lov til at skrue godt op for gyset, fordi bogen er rettet mod læsere på 10+ og de kan holde til det meste. (forhåbentlig)

Som ung læste jeg den første af mange af Stephen Kings bøger. Siden da, har jeg nydt at blive skræmt med en god bog mellem hænderne. Fornøjelsen ved at gispe efter vejret og føle spændingen kravle hele vejen op ad rygraden, samtidig med at have en viden et sted i baghovedet, om at man bare kan sænke bogen, og så er man tilbage i sin trygge verden. Det er ren nydelse. Og det er nok derfor, jeg igen og igen besøger gyser-genren i mit forfatterskab.

Døden under overfladen handler om Magnus og familiens ferie i en svensk ødegård. Et område med enorme skove og dybe skovsøer har altid fascineret mig. Hvad gemmer sig mellem træstammernes mørke og under søens stille overflade, og kan man virkelig stole på, at der ikke er noget ondt derude et sted? I Magnus’ tilfælde holder den onde skabning på bunden af søen øje med Magnus og lader til at reagere på ham, så snart han er i vandet. Det fører til flere gispende oplevelser for Magnus, der efter denne ferie nok helst ikke vil nærme sig en sø.  

Læs de første kapitler i bogen og køb den her