Forfatterfokus

Q&A med Mette Werner der har skrevet Fejlbesværgelsen

Q: Hvad laver du, når du ikke lige skriver bøger?

Jeg elsker at rejse og læse. Ellers spiller jeg også brætspil eller computer med mine venner og familie. Det er altid sjovest, når vi er mange. 

Jeg kan også godt lide at spraymale og tegne eller bygge med lego. 

Q: Hvad var det første du skrev?

Jeg skrev en meget lang stil i folkeskolen (okay, flere – ret mange). Den ene var en historie med nogle børn, der blev taget til fange, men gemte sig i en statue, som de langsomt udhulede så de kunne spionere deres vogtere. Men lige pludseligt havde jeg skrevet langt over det opgaven lød på, så historien sluttede ret hurtigt og opfindsomt med, at de bare listede ud ved et vagtskifte. Stakkels min lærer.

Senere skrev jeg mange historier og scener, der nok minder om noget dark noir (med en Sin City stemning). En dag tager jeg det frem igen.

Q: Havde du en yndlingsbog som barn?

Der er jo mange gode at vælge mellem. Jeg tror det må være Det Lille Hus På Prærien. Eller tegneserier. Min far havde rigtig mange tegneserier og de var mega fede!

Q: Hvad er den sidste bog, du har læst?

Det sidste jeg læste var Stranger Things and Dungeons & Dragons, men det er en graphic novel/tegneserie. Den sidste bog var Urværkerne af Stine Bahrt – spændende bog med et fedt univers!

Og det næste bliver nok Daisy Jones and the six af Taylor Jenkins Reid. Den har jeg glædet mig til at læse i lang tid.

Q: Hvordan er din skriveproces?

Det er lidt forskelligt. Jeg kan godt blive meget inspireret af noget eller have en meget konkret scene i hovedet og tage udgangspunkt derfra. Men ofte plotter jeg det overordnede først og laver en slags kapiteloversigt. Men jeg efterlader også plads til ændringer og ideér undervejs.

Q: Har du et godt råd til dem, der drømmer om at skrive en bog?

Det må være at skabe tid til det. Så skal resten nok komme, for der er rigtig mange forskellige kreative måder at skrive på, så der skal nok være noget som passer til dig. 

Og snak med folk om, hvad du skriver og få nogle til at læse det. Både dine nærmeste og betalæsere.

Q: Er du god til at holde på en hemmelighed?

Ja! Jeg holder på masser af hemmeligheder 

Det eneste jeg har svært ved er, når jeg har købt den fedeste gave til nogens fødselsdag eller jul og skal holde det hemmeligt til dagen! Det synes jeg er hårdt – jeg hader at vente.  

Q: Arbejder du på noget nyt? 

Altid! Og jeg glæder mig til at dele det med jer.  

Fakta om Mette Mika Werner

Født: Årstal/by

København 1986 

Bor:

Nordsjælland 

Første udgivelse:

Sci-fi novellen 41 (kun til voksne)

Aktuel med:

Fantasyromanen Fejlbesværgelsen.  

Bogen har vundet debutantprisen 2022 og fået fantastiske anmeldelser, hvor den bla. bliver sammenlignet med Harry Potter. 

Køb bogen her