Om at skrive om zombier i Minecraft

Skrevet af forfatter Lone Halkjær

Hvordan ville det være at vågne op på en bane i Minecraft og skulle slåsse mod alle de monstre og kryb, som man gør i spillet?

Jeg har spillet meget Minecraft med mine børn, og da jeg en dag vågnede op med det spørgsmål, var jeg nødt til at udforske muligheden og skrive en bog om det. 

Mine børn var på det tidspunkt vilde med de Minecraftbaner, hvor man skulle følge en række instrukser for at nå til enden af banen og derfor er det også sådan en bane, hovedpersonen Tobias er ved at bygge, med familiens hus som centrum. Noget går galt, da han uploader banen til vennerne, så hus, Tobias, søsteren og hans mor og far ender inde på den Minecraft bane. For at familien kan komme ud igen bliver de nødt til bekæmpe horder af zombier, skeletter, creepers og alle de kendte mobs fra Minecraft.

Det bliver en farefuld tur, som sætter familiens liv i fare og men også bringer dem tættere sammen. På deres tur gennem de forskellige områder (biomes) får de set flere af Minecrafts indbyggede strukturer og kommer gennem en landsby.     

For mig som forfatter var det vigtigt, at det var Tobias og hans familie, som rigtige mennesker, der havnede inde i Minecraft, for at det ikke kun var deres spilfigurer der satte livet på spil. Ligeledes var det vigtigt for mig at karaktererne voksede med opgaven og lærte deres egne styrker og svagheder at kende. Det er en skøn bog, som jeg tror på kan underholde alle aldre.

Læs de to første kapitler og køb bogen her