Penge fra Sydbank Fonden skal give børn viden om FNs Verdensmål

Skrevet af Sydbank Fonden

En donation på 174.000 kroner fra Sydbank Fonden til CO2-klubben – Foreningen Business Kolding bliver brugt på bøger, der skal lære områdets skolebørn om klimaproblemer og løsninger.

I første omgang er det børn i 4.-5. klasse i Koldings skoler, som får glæde af de tre bøger, der allerede er udgivet under navnet ”Den Gule Planet”. 

”Den Gule Planet” kombinerer barske temaer om klimaforandringer og fordeling af planetens ressourcer med en tempofyldt historie om søskendebånd, håb og mod. Historierne foregår i Bolivia, er skrevet af den Kolding-baserede forfatter Helle Perrier og udgivet på Forlaget Krabat. Der er allerede flere bøger på vej i serien og forlaget forventer, at der over de næste år udkommer yderligere seks bøger.

-Vi er umådeligt glade for donationen, som gør det muligt at bøgerne indgår i danskundervisningen. Mange børn er meget bekymrede for klodens tilstand, men gennem ”Den Gule Planet” får børn ikke blot viden om klimaproblemerne, men også håb. De lærer, at det ikke er for sent, at der kan gøres noget og at der bliver gjort meget allerede, siger direktør i Forlaget Krabat, Tanja Bisgaard. 

Fokus på bæredygtighed og FNs Verdensmål.

Det er Co2-klubben under Foreningen Business Kolding, som har søgt Sydbank om penge til skolebøgerne. Co2-klubben blev etableret sidste år, som et virksomhedsnetværk. Formålet med CO2-klubben er at tilstræbe FNs verdensmål og nedbringe C02-udslippet i Kolding Kommune.

-Vi er virkelig gået i dybden med klimaområdet, og vi ser det som en forpligtelse at give vores viden bredt videre. Vi har valgt at donere pengene til skolebøger om klima, fordi det er et emne, som børn bør lære om, og arbejde med på en konstruktiv måde i skolen. På den måde kan Co2-klubben bidrage til at nå de mål, som verden har brug for, siger Lise Daldorph, forretningsudvikler i Business Kolding.

Sydbank Fonden er kendt for sine store donationer til de områder, der beriger vores liv, for eksempel kultur og idrætsliv, som Sydbank Trampolin Park og Sydbankboden hos KIF Fodbold er eksempler på. Donationen til Co2-klubben ligger også i forlængelse af de værdier, som Sydbank står for.

-Co2-klubbens arbejde med at formidle viden og konstruktive løsninger om vores klima er umådeligt vigtig, så det er klart, at det er en sag, vi støtter med glæde. Vi synes, at Co2-klubben har taget et godt valg, når de øremærker vores donation til at gøre skolebørn klogere på klimaudfordringer og grønne løsninger, siger Dennis Vibjerg, Områdedirektør, Kolding Sydbank.

Find opgavehæftet her til gratis download.