Forfatterfokus

Q&A med Sabine Hein der har skrevet Monstret på polarstationen

Q: Hvad laver du, når du ikke lige skriver bøger?

Når jeg ikke skriver, arbejder jeg på fuldtid for et marketingbureau i København. Hvad der end måtte være tilbage af fritid efter arbejde og skrivning bliver som oftest brugt på hamsterpasning, venindehygge og uhensigtsmæssige mængder onlineshopping. 

Q: Hvad var det første du skrev?

Min første ”bog” var en bunke papirer foldet på midten med en masse farverige tegninger og halve sætninger om fantasivæsner, der blev gode venner. Havde den overlevet min barndom, var den sikkert blevet en bestseller. 

Q: Havde du en yndlingsbog som barn?

Da jeg som 8-årig opdagede Harry Potter-serien, læste jeg stort set ikke andet i flere år efter. Med tiden sneg der sig en helvedes masse Gåsehudsbøger ind i bunken, hvoraf min favorit var Halloween ved fuldmåne. Jeg var ret besat af Halloween. 

Q: Hvad er den sidste bog, du har læst?

Den sidste bog, jeg læste, var The Gift of Fear af Gavin de Becker. Det er ret sjældent, at jeg læser nonfiktion, men den blev anbefalet i samtlige true-crime tråde, jeg er stødt ind i på nettet, som den ultimative overlevelsesguide. Jeg blev ikke skuffet. Det var godt nok fascinerende læsning! 

Q: Hvordan er din skriveproces?

Jeg er plotter med stort P. Jeg brainstormer og planlægger hele historiens plot og samtlige karakterer, før jeg så meget som overvejer at skrive første sætning. Det hjælper mig med at holde fokus, når alle ordene skal skrives ud i virkeligheden. 

Når første udkast er skrevet, laver jeg et helt nyt dokument, hvor jeg halvt genskriver/halvt omskriver hele bogen en gang til. Det står bare altid skarpere anden gang. 

Efter det står det på redigering, indtil jeg ikke kan finde mere at brokke mig over – og så ryger den videre til et par betalæsere, der kan give ærlig feedback til at guide mig gennem den sidste redigering. 

Q: Har du et godt råd til dem, der drømmer om at skrive en bog?

Find et fællesskab af andre skriveglade typer. Den slags findes både online og offline, og det er fuldstændig uvurderligt i forhold til sparring, feedback og til at bevare motivationen for overhovedet at blive færdig. 

Q: Er du god til at holde på en hemmelighed?

Nej, men jeg ville sådan ønske, at jeg var det. Jeg har en tæt kerne af venner, som kender til ALT, der foregår i mit liv. Det er svært ikke at dele ting med dem. 

Q: Hvad handler din nye bog om?

Monstret på polarstationen handler om 12-årige Sofie, der er taget med sin mor til den antarktiske forskningsstation Ultima Spe. Her skal hendes mor og de andre forskere komme til bunds i mysteriet om, hvorfor sneen her som den sidste i verden endnu ikke er smeltet. Sofie får dog ikke meget fred til at finde sig til rette. Noget ude i sneen synes at holde øje med dem – og det bryder sig bestemt ikke om at blive forstyrret.

Q: Hvor lang tid tog det at skrive den?

Det gik ret stærkt! Fra første brainstorm til endelige indsendelse til Krabats konkurrence, gik der vist kun 2 måneder. 

Q: Arbejder du på noget nyt? 

JA! Jeg er næsten klar med min næste udgivelse hos et andet forlag (mit første længere værk) og ved siden af det, har jeg nogle gyserhistorier i forskellige stadier af skriveprocessen, som jeg håber at kunne dele med verden en dag. 

Fakta om Sabine 

Født: 
1993/Roskilde

Bor: 
Søborg

Første udgivelse: 
Tre noveller i en gysersamling ved navn ”Gi’ et gys”, der blev udgivet af Arnold Busck i forbindelse med en halloweenkonkurrence tilbage i 2015. 

Aktuel med:

Monstret på polarstationen. Køb bogen her