Forfatterfokus Lone Sole

Q&A med Lone Sole der har skrevet Credokæden

Q: Hvad laver du, når du ikke lige skriver bøger?

A: Når jeg ikke skriver, arbejder jeg i min egen virksomhed Nailed It! og spiller althorn i Skanderborg brass band. Det sidste bærer min instagram ret meget præg af. 

Derudover er jeg mor til 2 drenge og gift med Morten. 

Q: Hvad var det første du skrev?

A: Jeg skrev en ret lang stil i 5. klassen. Den var om 4 gadebørn, som stjal fra de rige og gemte sig i kælderskakter, og min lærer var vist lidt i chok over både længden og plottet. 

Q: Havde du en yndlingsbog som barn? 

A: Min mor havde alle Puk-bøgerne, I ved, de fine lyserøde, og dem har jeg læst i laser. Hun har foræret dem væk, og jeg har ikke rigtig tilgivet hende endnu. Puk var pissesej og ikke bange for noget. 

Q: Hvad er den sidste bog, du har læst?

A: Stine Bahrts ’Urværkerne’. Kæmpe anbefaling. 

Næste på min læseliste er ’11%’, som jeg virkelig er spændt på. 

Q: Hvordan er din skriveproces?

A: Jeg.Er.Så.Uorganiseret. Faktisk startede jeg midt i handlingen på Credokæden, og skrev mig derfra ud til start og slut. Tror ikke det er den nemmeste måde at gøre det på, og det har også krævet ret meget redigering. Jeg forsøger mig med en oversigt næste gang, måske endda inddelt i kapitler … 

Q: Har du et godt råd til dem, der drømmer om at skrive en bog?

A: Skriv, skriv, skriv. Og lad andre læse det. Selvom man selv syntes det er ren guld, der kommer ud af fingrene, er det meget sundt med andres øjne på teksten. Altså selvfølgelig nogle man stoler på og som er i stand til at give konstruktiv feed back.

Q: Er du god til at holde på en hemmelighed?

A: Måske … jeg er i hvert fald virkelig god til at lyve, og selvom det ikke helt er svaret på spørgsmålet, så er det vel lidt i samme kategori, ikk?

Q: Arbejder du på noget nyt? 

A: Jeg skriver på lillesøsteren til Credokæden, der lige nu har titlen ’Faustringen’. Jeg vil rigtig gerne have først udkast færdig i ’23.

Q: Hvad handler din nye bog om?

A: Credokæden er om pigen Stef, der ikke er bange for et væddemål, og som kommer til at stjæle den ene af credokæderne. Kæderne danner tilsammen en nøgle til Det gamle Arkiv med Håndtegnsrullerne, som alle magikere bruger til at lade op ved. 

Det er jo lidt et problem, både for magikerne, men også for Stef, som nu er ret eftersøgt. Det er faktisk også et problem for Claes, som er eneste vidne til indbruddet. For han kan ikke forklare, hvordan det lykkedes en pige fra Hoben at bryde ind i Det Statsliges allerhelligste, og han kan heller ikke forklarer, hvorfor Stef ikke kan findes nogen steder.  

Credokæden er om opalsmugling, glubske skygger og håndtegnsmagi.

Q: Hvor lang tid tog det at skrive den?

A: Credokæden tog 4 år fra start-ide til udgivelse. Og der var inklusiv 2 år med corona-nedlukning, hvor jeg prioriterede af få alle familie-enderne til at nå sammen. Men ideen om Stef og Claes har jeg haft i en del år. Det er bare først nu, at jeg har fået gjort noget ved det. 

Fakta

Født: 1985 i Aarhus

Bor: Silkeborg

Første udgivelse: Credokæden 

Aktuel med: Credokæden. Køb bogen her