Krabat logo

KRABAT ÅBNER FOR MANUSKRIPTER

Vi åbner for manuskripter den 1. septepmber 2023 og lukker igen den 1. januar 2024.

Når du sender ind, får du en kvittering for modtagelse.

Vi bestræber os på at have svaret alle senest den 1. marts 2024.


Vil vi se dit manuskript?

Ja, det vil vi rigtig gerne.

 

Her kan du læse, hvad vi er på udkig efter, hvilke overvejelser du bør gøre, inden du trykker send, og hvad der egentlig sker, når vi har modtaget dit manuskript.

 

Vil I virkelig læse alle manuskripter?

Ja, det vil vi – eller næsten. Der er dog undtagelser. Vi udgiver ikke bøger til voksne læsere, billedbøger eller lyrik. Vi udgiver kun bøger til børn og unge. Aldersspændet er ca. fra 8-18 år.

 

Hvad skal jeg overveje, inden jeg sender ind til KRABAT?

Først og fremmest, skal du tænke over, om dit manuskript passer ind hos os. Du kan orientere dig i vores katalog og overveje, om du kan se din bog der. Der er højt til loftet på forlaget i forhold til genre og stil, men det er ikke alle bøger, der er skrevet til vores målgruppe, der nødvendigvis passer ind.

 

Hvad med følgebrevet?

Vi foretrækker, at du sender et følgebrev med.

Heri vil vi gerne kunne orientere os om dig og dit manuskript (synopsis). Du må også meget gerne fortælle, hvorfor det lige er dig, der har skrevet den bog, du sender med.

 

Hvor færdigt skal et manuskript være?

Dit manuskript skal være helt færdigt. Vi modtager ikke synopser eller et par kapitler. Vi læser kun hele manuskripter. Undtagelsen er fagbøger, her må du gerne sende et overblik og nogle prøvekapitler.

 

På KRABAT gør vi os umage. Når vi sender et manuskript i trykken, så sender vi det med den formodning, at det er den bedste version af sig selv. Vi har redigeret, korrekturlæst, fået lavet forside, sat op og alt det, der skal til, for vi kan stå med en fantastisk bog i hænderne til sidst. Vi gør os umage og forventer, at du gør dig umage. Når du sender ind til os, forventer vi derfor, at du har gennemarbejdet dit manuskript, at det er korrekturlæst (efter bedste evne) og sat ordentligt op.

 

Her er lidt om de krav, vi stiller til dit manuskript:

Format: Word

Times new roman

Punkt 12

Indryk ved linjeskift.

Tabulator ved indryk.

Navngiv teksten med titel og navn på forfatter

 

Vi kan godt læse et manuskript med stave- og slåfejl, og hvor opsætningen ikke er helt korrekt. Vi kan godt genkende en god fortælling alligevel. Vi forventer kun, at du gør det bedste, du kan. Men er der et væld af sjuskefejl, så bliver det et nej tak. Vi gør os umage. Det må vores forfattere også gerne.

 

Er der så noget specielt, I leder efter lige nu?

Ja, det er der. Vi modtager alle manuskripter, der ellers overholder alders- og genrekrav. Men der er nogle manuskripter, vi især er på udkig efter:

 

  1. Letlæst. Gerne med spændende og sjove emner. Både til den første læsning og udskoling.
  2. Vættebøger. Kan både være fakta og fiktion. En vættebog er en bog, der tager udgangspunkt i nordisk folketro.
  3. Klodebøger. Kan både være fakta og fiktion.
  4. En serie. Gerne korte, underholdende serier til mellemtrinnet. Skriv en og hav et plot til de næste to i serien. Kan både være realisme, sci-fi eller fantasy.
  5. Gamerbøger. Bøger, der på en eller anden måde indeholder gaming eller gamingkultur.
  6. Faktabøger med afsæt i bæredygtighed eller klima. Her må det gerne være en synopsis, men dog med nogle prøvekapitler.

 

Vi glæder os til at læse din bog!

 

Send dit manus til manuskript@forlagetkrabat.dk